Friday, 24 February 2012

So sad...............huhuhuhu :(

Assalamualaikum....

Urmm...lame gak dah xupdate blog nie...actually memg nak update,tapi disebabkan mase xmengizinkan atau dgn kate laen nya, bizew...huhu...mane xnya, before this bnyak asgmnt tok final nak kena submit...dah tu plak, asgmnt group, memg take time la kan...berbeza dgn asgmnt individu...

ok, now ade 1 cerita yg aku nak kongsi dgn korg sume...alkisahnya bermula dimane,ewah!mcm nak masuk pertandingan bercerita plak...lately ni, dak kelas aku kena wat presentation ETR, iaitu entrepreneurship...yg mane subjek ni salah 1 drpd subjek part 6 yg kena amek, even bukan core subjek...dah name pon entrepreneurship, so ofkos la more tu bisnes...xnak citer pjg2 pasl subjek ni sebab ape, ade cerita laen yg sgt2 menarik disebaliknya, menarik ke?atau sebaliknya...renung2kan n selamat beramah mesra...emm,dgr cam saspen x?

ok, actually due date dak kelas ktowg kena present ETR ni ari rabu bersamaan 22/2/2012...haa..nmpk cantik kan tarikh nie..memg ley wat sejarah la...sblm nak smpai ke tarikh tu, selama 2 ari berturut2 la aku xtdo kat bilek...jadi perantau di kolej laen, nak tau katne?kat bilek tv kolej SB, as known as Sulup Belingkung...bukannya wat dgn group masing2, tpi ktowg dah cam wat 1 kelas jew...haa..nmpk x disitu permainanya....selama ktowg menyiapkan this asgmnt, tdo jgn ckp la..memg setakat bapew jam jew..smpaikan ade 1 hari tu ktowg xtdo...time xtdo 1 hari tu plak dah la ari selasa, then present nya plak esoknya...memg menggelabah ayam la...

ktowg gerak balik masing2 dlm kul 8 lebey...dgn xprint nya agy then baju xbergosok, mandi pon x n ade nak edit2 asgmnt tu agy...huish, rasa cam nak nanges jew time tu...dlm asgmnt nie aku kena wat part financial...dah lame aku xpegang kalkulator + wat akaun2 nie..even though aku dak akaun, tapi now aku nya kos xde relate dgn kira2 except part six ni la...itu pon sebab subjek ETR ni....bile tgk jam, alih2 dah dekat 9.30 pg...nak present nya time kelas kul 10...boley korg bayangkan x?

ingt nak g kul 10.30...tapi xdan gak, printer tu lmbt lak...bnyak kowt kena print...sabo jela...dah settle sume, ktowg smpai kat kelas dlm kul 11...itupon suh k.ida amek kat cc zamrud, lau x agknya agy lmbt kowt...bile dah masuk kelas, aku tgk sume group yg laen dah ade...baru nak tarik nafas, lecture aku suh group ktowg present...mak ai, memg terkedu smpai xterkate aku time tue...at least bagi la 1 group wat presentation tu dulu, ni x...time tu, hanya Allah je yg tau mcm mane perasaan aku...

lepas 1 persatu ahli group aku present, then smpai lah turn aku lak...aku dah la memg xbersedia betul2 nak present tue...yela, after ciap je asgmnt pagi tu, aku memg xde mase nak tgk2 balik ape yg aku dah wat tue...then, time aku berdiri kat depan nak present tu aku punyela gelabah...seyes ni kali 1 aku nya presentation cam hampeh jew...ayat aku tunggang langgang, disebabkan gementar + xbrsedia punye pasal...even sblum ni memg la aku neves gak, tapi xla smpai cm nie...memg betol2 hancur presentation aku ari tu...rase cm aish xtau la nak ckp cmne...ni la benda yg wat aku sedey sgt2...cm nak menjerit sekuat2 atinya...memg salah ktowg sebab lmbt kan, tpi xkan la xley nak consider kat ktowg...

akhirnya, pas je dah abes present ari tu...aku memg xckp pe2 pon...seyes aku rase down n bersalah sgt2 kat group member aku yg lain...smpaikan ade antara diowg ckp kat aku cm ni, xpela akq...akq jgn la susah2 ati...akq xsalah pon, kte dah abes present dah...even pas aku dgr dye ckp cm tue, aku tetap rase bersalah gak kat diowg...aku berdoa kat Allah, mintak ditenangkan hati aku dlm menempuhi dugaan yg aku terima...

p/s : kpd korg sume yg kat lua sane, aku nasihatkan jgnla wat keje last2 minit...even terpaksa gak, korg kena sentiasa bersedia...huhuhuhu...(actually ktowg pakai baju seragam time present tu, tpi ktowg xamek gmbar pon coz ntahla..mybe mood ktowg xstabil time tue...cemburu gak dgn group2 lain, sebab diowg de gak amek gmbar group masing2, cantik n smart)...em,xpe..ade hikmah disebalik yg berlaku sume tu...

ok,smpai sini dulu ea...bye...


3 comments:

khalila ishak said...

huhuu.... student dengan 'last minute' mmg x dpt dipisahkan. msti skali skala ade buat jugak. hehe... xpe semua dh lepas dah

suha said...

kak dhia jangan sedih. akak dah berusaha. sue pun scary dah menghadapi present ent rabu ni. doakan sue tau. ^^

d-are said...

K.khalila : huhu,tq akq..tapi seyes kte xdpt nak lupakan peristiwa tue...

Sue : tq su..event akq dah berusaha pon tetap rase sedih yg teramat...kalau su mesti boleh punya..ok,

nOW pLayiNg