Wednesday, 28 September 2011

Rumahku,Syurgaku.....>>>>>

28/9/2011, tiket pukul 9pg ke KL, n pukul 2ptg ke T.Intan...so, pagi tue aku bertolak dari UiTM dlm kul 8.30pg menaiki bas kuning...amboi, bukan men bangga naek bas kuning...setelah smpai kat bus stand, rupanya2 bas xon agy, mujur sempat sampai...then, pas smpai kat BTS mcm biase aku nek LRT ke Pudu lak...actually, dah terang2 aku nya tiket kul 2ptg, tapi bile turun kat platform bas tue, alih2 tgk bas xde...aku pon tggu la kat situ, then bnyak kali tnya kat pak cik bas n abg yg incharge bas tu, nak tau bas ape, bas transnasional...bile dah tnya tue, diowg ckp bas xde agy n naek bas kul 3...coz penumpang yg nek kul 2 xramai, so diowang sekali kan...ai, sabor jela...nak wat cm ne...

bile dah dekat kul 3, baru la aku nek bas menuju ke kg ku d T.Intan...mase dlm perjalanan 2, ayah kol tnya kat mane, then ayah ckp nanti aku bwk kete, coz ayah nak g mancing dgn kwn...ai, dugaan betol..dah la aku penat angkat beg2 tu, then ayah suh drive plak..so, aku pon ikutkan jela...dlm ati rase cam nak menangis jew, mane xnya...penat2 cm tu kena drive balik uma lak...huaaaaaaa....................tapi naseb baik ade ibu, menemani disisi...then, aku smpai uma dlm kul 7...coz singgah g TF beli brg2 dapor sikit...akhirnya, alhamdulillah.....aku selamat smpai di rumahku...horaaayyyyyyyyyyyyyy............. :)

3 comments:

Cik Tetra said...

wah mcm hal kan..tp sampai jugak akhirnye..heeeeeeeeeeeee..

kem slm kt yellow.. :D

suha said...

untungnyaaaa dah sampai rumahhhhh. saya pulak yang nak nangis. huaaaaaa....

take care kak, kirim salam mak ayah akak. insyaallah jumpa naik sem k :)

d-are said...

cik tetra: tula,memang dugaan betol...ape2 pon alhamdulillah selamat smpai uma jugak... :)

Suha: ala su, jgnla nangis..nanti su pon balik gak...kuatkan semngat k..kim salam kat anis..jaga diri korang tau...

nOW pLayiNg