Friday, 19 August 2011

Blackout......

Hai,korang....lame dah update blog...bukan ape, xde feeling dah sejak ade satu insiden yg 1st time jadi kat aku...em, pasal insiden tu ti aku citer....skrg ni nak citer pasal tajuk entry yg aku tulis kat atas tu...knp blackout, coz, tadi sblum berbuka, tibe2 satu uitm xde elektrik...ingtkan kejap jew,rupanya smpai ke mlm...dah 2, berbuka dlm gelap la alamtnya...bersuluhkan lampu dari henset...berbuka time tu plak sorg2 jew, sorg romate dah lik uma, sorg g buka dgn family kat lua n sorg agy buka dgn dak class dye....so, tinggal la aku keseorangan....nak mkn pon xbapew nmpk mkanan yg dimakan 2...maen sumbat jew,naseb baik xbeli lauk ikan, lau x...em, agknya ley tercekik tulang coz xnmpk kan...huhu...

then, pas mkn tu,tggu la kejap kot la tibe2 ade elektrik balik ke, alih2 xde jugak...dlm kul 9 lebey cam tu, sorg romate aku yg pegi berbuka dgn family tu, (anis) pon balik bilik...then,dye ajak g uma dye coz xtau elektrik ade pukul bapew...ditambah plak sok dye ade test, samela dgn sorg romate aku nie, namenya Sue...dye pon ade test gak sok...pas tue, aku pon berkemas2 la nak g uma anis, time tue sue xlik agy, so anis kate nanti kwn sue tlg antakan sue g uma anis...anis ajak aku, sue, zila n ann, tapi ann segan...so dye xnak ikot...

akhirnya, smpaila ktowg di uma anis...dlm bape minit tu, su kol ayah anis, mybe nak tnya jalan ke uma anis...tapi adik anis kata sue xckp plak dlm fon tu, then adik anis pas kat aku..sue tnya lau dye xyah dtg ley x...aku ape agy, ala sue kena dtg gak..aku paksa dye...hehehehe..yela, kang dye tdo sorg2 plak kat bilek...mase tgh on call tu, sue ckp elektrik dah ade...emm, hampeh tol...xla lame, ingt smpai esok...tapi, nak wat cm ne kan...ktowg dah selamt duk kat uma anis nie...so,sue pon kena la g uma anis gak..,then xlame pas tue, sue kol anis plak tnya jalan nak masuk ke uma anis...

even dah banyk kali dtg sini, sue still xingt, bukan ape, disebabkan mlm...tu yg xnmpk...lau aku pon same...lau siang kte ley tau agy kan...pas tue, dah ckp2 dgn anis, dlm bapew minit cm tula, sue pon smpai...horeyyy...akhirnya, sue selamt smpai...then kwn yg anta sue tue pon balik uma dye...so, ktowg pon continue wat cm biase, coz ktowg dah bnyak kali dtg uma anis nie...mak anis pulak goreng2 kan keropok, tok saje2 mkn....then, aku kena minum air gamat, coz tok kaki aku yg luka nie...kata mak anis, air gamat ni elok tok luka2...memg ni 1st time jugak la aku minum air gamat...sblum ni, pernah guna minyak gamat jew...pas mkn2 tu, ktowg pon wat la keje masing2...aku ape agy..duk mengadap kat depan laptop...ngeeeeee....

ni la dye air gamat tue...

k la, smpai sini dulu coretan yg aku tulis...nanti aku update agy.... :)

8 comments:

Cik Tetra said...

blackout...omo!! nasib baik kite xde..hehe..bte bestnye g umah anis lagi!! :D

d-are said...

2 la...kesian x,dah la mkn dlm gelap,pas tu sorg2...huhuhu...em,tggu wahi balik sini,ley la kte g uma anis agy...

suha said...

ala, saya takde pulak teman akak berbuka. tapi saya teman akak pergi rumah aniss heee :)

waeda, takpe nanti kita gerak rumah anis lagi k :)

teringin makan rambutan depan rumah aniss tu. nyum nyum!

d-are said...

huhu..nak wat cm ne Su....tpi naseb baek Su g jugak uma anis..ngeeeee...

Cik Tetra said...

ok!! nti kite g lagi!! :D

d-are said...

boley jew Wahi... :)

AwieKashi said...

awesome!
mnyk gamat langkwi..

d-are said...

AwieKashi: correction,bukan minyak gamat,tpi air gamat...hehehe..em,untungla kan langkawi...

nOW pLayiNg